top of page

Onderhout

BEHANDELING

bewerking

WIST U DAT ..

Mangohout is relatief gemakkelijk te bewerken, afhankelijk van het gebruikte gereedschap. Het is wél aan te raden om scherp gereedschap te gebruiken, bij voorkeur van een hard materiaal zoals staal. Mangohout dankt haar hardheid namelijk deels aan silicium (oftewel: glas; oftewel: zand). Door het hoge siliciumgehalte kan mangohout tijdens het zagen om het blad heen 'smelten', wat tot botheid of kromtrekkende zaagbladen kan leiden.

  • .. eenmaal behandeld, mangohout eenvoudig te reinigen is door het af te nemen met een nat doekje?

  • .. mangohout erg vochtresistent is? Hierdoor is het niet erg vatbaar voor mors- en vetvlekken. Wel is het aan te raden zo snel mogelijk het oppervlak te reinigen áls er wat op terechtkomt. Afnemen met een nat doekje is dan voldoende!

  • .. behandeld mangohout nóg vochtresistenter is? U kunt het dan rustig buiten plaatsen, of gebruiken als badkamermeubel. In ons knutselinspiratiehoekje vindt u hier weldra enkele voorbeelden van.

  • .. de kleur van mangohout snel bleek en vaal wordt in direct zonlicht? Let daarom op waar u het meubel  buiten plaatst. Dit geldt overigens ook voor meubels die binnen recht voor een raam staan waar veel zonlicht doorheen valt!

bottom of page