top of page

It's a boy!

Wilt u zelf een mangohouten tafel, dressoir of tv-meubel maken? Dan is de kans groot dat u inmiddels het halve internet en menig houthandel hebt afgespeurd. Nergens losse planken van mangohout verkrijgbaar. Althans, bijna nergens.

Die vraag stelden wij van BWHW alias de 'Boys with Hardwood' onszelf. Na verloop van tijd kwamen we achter het antwoord. Losse, onbewerkte planken van mangohout waren tot voor kort simpelweg niet verkrijgbaar in Nederland of elders in Europa. AHA! Vandaar al dat multiplex.

Gelukkig is dat sinds kort geen argument meer. Talloze Nederlandse en Belgische vakmannen, zoals u, kunnen nu eindelijk aan de slag met dit gave meubelhout, want wij van BWHW hebben een aardige hoeveelheid mangohout op voorraad. Kappen nu met die multiplex!

 
 
 
"Waarom multiplex als je van mangohout?!"

variatie aanbod

Meubels van mangohout zijn tegenwoordig één van de populairste meubels op de markt. Let er maar eens op als u een willekeurige woning binnenloopt: in veel Nederlandse interieurs is tegenwoordig wat van mangohout vinden. Is het niet de eettafel, dan wel het salontafeltje, het dressoir, de buffetkast, een snijplank en eventueel zelfs de vloerlamp! 

 

Dit komt misschien door de warme uitstraling van mangohout. Bent u vast al mee bekend. Of door de aantrekkelijke prijs? Die is over het algemeen inderdaad niet heel hoog. Maar, is u ook opgevallen dat het aanbod vooral bestaat uit slechts een paar standaardontwerpen? Variatie in design is er nauwelijks. Voor een houtsoort met zóveel populariteit is dat vreemd, toch?

eerlijke methode

Ons product kopen wij in bij kleine houtzagerijen in India. Wij bieden hen een (fors) hogere prijs voor hun product dan afnemers uit de binnenlandse meubelindustrie, waar ze normaliter op aangewezen zijn. Zo wordt een samenwerking ook voor hen aantrekkelijk. In ruil daarvoor eisen wij wel schriftelijk bewijs van hen, zoals certificaten en vergunningen, die bewijzen dat het hout op legale en duurzame wijze is gekapt. U hoeft zich dus geen enkele zorgen over de herkomst en legaliteit van het hout te maken. Kunt u met een schoon geweten beginnen aan uw meubelproject!

'custom' meubels

Dat zit zo: onder Nederlandse meubelhandelaren is het gebruikelijk om compleet afgewerkte meubelstukken in te kopen vanuit landen met relatief lage arbeidskosten. Een timmerman in China is nu eenmaal goedkoper dan in Nederland. Da's een waarheid als een koe. Echter is het in landen als India, Indonesië en China gebruikelijk om meubels op grote schaal te produceren, in fabrieken. In deze fabrieken is creatief design onderschikt aan efficiënt design. En efficiëntie staat doorgaans weer gelijk aan heel veel recht-toe-recht-aan om 'onnodige' complexiteit te vermijden. De kans is dus groot dat uw buurman exact dezelfde tv-meubel aanschaft als u, aangezien hij ook van mangohout!

Nederlandse meubelmakers en interieurstylisten zouden 'custom' meubels kunnen leveren, maar ook zij hebben het hout niet ter beschikking. Hierdoor blijft het aanbod erg beperkt en sluit het niet één-op-één aan op de wensen van Nederlandse consumenten. Door mangohouten planken te importeren wil BWHW deze vaklui in staat stellen om maatwerk meubelen te maken. Op die wijze zal er een meer gevarieerd aanbod ontstaan!

bottom of page