top of page

MINIMALE BESTELWAARDE €80,- EXCL. VERZENDKOSTEN

Mangohout planken, bezaagd

Dit product wordt verkocht per vierkante meter.

 

Echte vakmannen kiezen voor onze bezaagde plank van mangohout. Op het eerste gezicht lijken deze erg ruw, want dat zijn ze ook, en in de verste verte nog niet op het hout dat u herkent uit een mooi blad. Door de dikte - zo'n 4 tot 7 millimeter extra t.o.v. de geschaafde variant - doet deze echter zéker niet onder voor zijn geschaafde broer. Integendeel! 


Is het kenmerkende reliëf met de groeven overdwars voor u belangrijk? Geen probleem met dit ruwere mangohout. U bepaalt zelf welke mate van ruwheid en textuur u behoudt. Heeft een volledig gladde plank uw voorkeur? Schaaft of schuurt u gewoon wat meer weg. Daarnaast biedt de extra dikte meer gelegenheid om imperfecties in het hout aan te pakken. Want laten we eerlijk zijn: het is en blijft een natuurproduct.

 

Al onze planken hebben een vochtgehalte tussen de 7% en 15%, waardoor het hout bij binnentoepassingen nauwelijks meer zal werken. U kunt ons hout dus direct in een meubel verwerken. Scheurt de plank in uw meubel na behandeling tóch in? Laat het ons weten, dan vinden we samen een (voor u kostenloze) oplossing!

 

Tip

Gebruik voor het mooiste resultaat een schaafmachine, zoals een vandiktebank, waarbij de schaafdiepte nauwkeurig is af te stellen. Haal per schaafronde slechts een flinterdun laagje van het hout en beoordeel na elke schaafronde of de plank naar aan uw eisen voldoet.

Wij hebben zelf ook wat geëxperimenteerd met een (band)schuurmachine. Dit leidde eveneens tot een mooi eindresultaat, een impressie daarvan vindt u in deze foto!

Mangohout planken, bezaagd

€ 79,95Prijs
1 Vierkante meter
incl.BTW |
 • Onze planken zijn van Indiase afkomst. In India wordt ons hout door lokale mangoboeren op legale wijze zijn gekapt, verzaagd en behandeld, zodat het aan alle relevante handelsvoorwaarden voldoet (lees: Europese import- en Indiase exportregelgeving).

   

  • Houtsoort: Mangohout (Mangifera Indica)
  • Lengte: 210 cm
  • Breedte: 10 tot 25 cm
  • Dikte: 25 mm
  • Vochtgehalte: 7-13%
  • Gewicht: ±13,2 kg/m²
  • Kleur: Diverse tinten; vooral geel/oker, bruin, grijs en oranje; donkerder dan de geschaafde variant
  • Behandeld: Tegen schimmels en ongedierte
  • Afwerking: Geen afwerklaag aangebracht
  • Oppervlak: (Fijn)bezaagd, ruw

ALGEMEEN

De opties qua afmetingen bij al onze producten zijn minimumafmetingen. Als u drie vierkante meter bestelt, krijgt u dus ten minste drie vierkante meter geleverd. Zo ontvangt u altijd nét wat meer dan u bestelt!

 

Mangohout is en blijft een natuurproduct. Ieder exemplaar is daardoor uniek en heeft haar eigen specifieke uiterlijke kenmerken. Zo verschillen bijvoorbeeld de kleur en het nervenpatroon van plank tot plank. Wij kunnen niet voorkomen dat planken soms wat kleine onvolkomenheden vertonen of wat in kleur verschillen.

 

Ervaren vakmannen en vakvrouwen kijken hier moeiteloos doorheen. Juist die verschillen maken het hout zo mooi. Juist door verschillende planken te combineren krijgt een product van mangohout haar karakteristieke uitstraling!

Optimale kwaliteit

Om optimale kwaliteit te bieden nodigen wij u graag uit om zélf uw planken uit te komen kiezen. Neem contact met ons op om snel een bezoekafspraak te regelen.

 

Geen tijd om langs te komen?

U kunt blindelings op de expertise van onze medewerkers vertrouwen. Zij stellen zorgvuldig een verzameling mangohout samen die aan al uw wensen en eisen voldoet.

 

Tóch niet naar tevredenheid?

Die kans is erg klein, maar toch kan het voorkomen dat u niet geheel tevreden bent met uw planken. In dat geval mag u altijd de planken waarover u ontevreden bent komen inruilen voor een ander exemplaar van dezelfde grootte. Bel, WhatsApp of mail altijd even van tevoren om een afspraak in te plannen.

bottom of page